Promocija projekta ZAŽELI za Općinu Bosiljevo

U petak, 07. svibnja održana je javna tribina u svrhu promocije projekta ZAŽELI faza II ( UP.02.1.1.13.0390 ). U veljači ove godine je Općina Bosiljevo potpisala ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za provođenje projekta na period od 18 mjeseci. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Iznos projekta je 926.050,00 kn.

Načelnik Općine Bosiljevo g. Josip Kasun je uvodno govorio o potrebama takvih projekata za naše stanovništvo, o tome kako taj projekt ima dušu i kako mu je jedan od dražih. Spomenuo je i postupak koji je bio potreban za dobivanje ovog projekta nakon što je već uspješno završen jedan takav projekt Zaželi faza I. O cilju projekta i aktivnostima koje su već započete, a koje će se provoditi kroz cijeli period provedbe, prezentirala je voditeljica projekta Martina Zorko.

Jedna od bitnijih aktivnosti je već započeta i to zapošljavanje ciljane skupine, deset žena s područja Općine Bosiljevo na period od godinu dana. Žene su se nalazile na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje pa im je itekako dobro došao posao. Obilaze i pružaju pomoć u kući šezdesetorici starijih i nemoćnih stanovnika Općine Bosiljevo. Pomoć se odnosi na održavanje higijene stambenog prostora i osobne higijene, pomoć u pripremanju obroka, pomoć u nošenju drva za ogrjev u kuću, dostavi namirnica i lijekova, plaćanju računa, pomoć u pratnji kod liječnika i u socijalnoj integraciji u društvu. Često puta korisnicima najviše znači druženje i razgovor sa ženama koje ih redovito obilaze. Jednom mjesečno im dostave higijenske potrepštine za osobnu higijenu i higijenu prostora u vrijednosti 50,00 kn. Prema planu će radnice u drugom dijelu projekta ići na osposobljavanje koje će im pomoći u pronalasku posla nakon završetka ovog projekta.

Na promociji projekta prisustvovali su partneri projekta i to rukovoditeljica za tržište rada Vesna Maravić-Hrnjak iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, ravnateljica Vesna Seljan-Milčić te socijalna radnica Martina Protulipac iz Centra za socijalnu skrb Duga Resa te dvadesetak stanovnika Općine Bosiljevo.

 

Link promotivnog letka možete preuzeti ovdje.

 

OIP

Izradu ove internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Sadržaj ove internet stranice isključiva je odgovornost Općine Bosiljevo.

enovorođenče
savjetovanje s javnošću
itransparentnost-1.jpg
transparentna javna nabava
strategija razvoja
strategija upravljanja imovinom
zaželi
wifi4eu
groblje
turistička zajednica
izbori
predskola pcelice