Završna javna tribina projekta “ZAŽELI za Općinu Bosiljevo” – faza II

Dana 29. lipnja 2022. godine održana je završna javna tribina projekta “ZAŽELI za Općinu Bosiljevo”. U prekrasnom ambijentu obnovljenog lovačkog doma “Družac” okupili su se sudionici projekta i drugi uzvanici na predstavljanju rezultata projekta. Na tribini su nazočili i partneri projekta, predstavnice HZZ – Područni ured Karlovac: predstojnica Ivana Mehle i Anita Moguš te ravnateljica Vesna Seljan Milčić iz Centra za socijalnu skrb Duga Resa. Načelnik Općine Bosiljevo g. Josip Kasun uvodno je pričao o potrebama za uslugom koja se pruža starim i nemoćnim osobama na području naše općine, o pozitivnom financijskom učinku projekta kroz plaće žena i korist od usluge i higijenskih potrepština koje prime korisnici. Naveo je kako se Općina Bosiljevo prijavila na javni poziv III faze projekta Zaželi u trajanju od pola godine te da se očekuje pozitivni ishod prijave i skori povratak žena na radna mjesta.

Voditeljica projekta Martina Zorko predstavila je rezultate projekta odnosno ostvarene zadane ciljeve. U projektu je sudjelovala 71 osoba starije životne dobi kojoj je pružena pomoć u njenom domu obzirom na individualne potrebe korisnika i u dogovoru sa zaposlenom ženom koja je korisnicima na usluzi. Na projektu je radilo 10 žena i voditeljica projekta. Najveći broj korisnika, njih 31 nalazi se u životnoj dobi u rasponu od 76 do 85 godina, a njih 7 u dobi iznad 90 godina. Ove brojke govore o korisnicima starije životne dobi kojima je zaista potrebna tuđa pomoć. Svaki mjesec korisnicima je podijeljen paket higijenskih potrepština u vrijednosti 50,00 kn. Projektom je omogućeno osposobljavanje koje je provelo Pučko otvoreno učilište POUKA u Karlovcu. Svih 10 žena je osposobljeno za jednostavne poslove u zanimanju kuhar. Dobiveno znanje će im koristiti u daljnjem radu. Na kraju prezentacije za riječ se javila predstojnica HZZ – Područni ured Karlovac Ivana Mehle i pohvalila uspješnu provedbu projekta.

Javnoj tribini je prisustvalo osamdesetak osoba. Njima je podijeljen promotivni materijal s ciljem promocije projekta. Nakon završetka službenog dijela javne tribine poslužen je catering uz nastavak druženja.

Projekt je financiran 100% nepovratnim sredstvima iz Europskog Socijalnog fonda u vrijednosti od 926.050,00 kn.

Trajanje projekta je od 26.02.2021. do 26.08.2022. godine.

Link promotivnog letka može se preuzeti ovdje.

OIP

Izradu ove internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Sadržaj ove internet stranice isključiva je odgovornost Općine Bosiljevo.

enovorođenče
savjetovanje s javnošću
itransparentnost-1.jpg
transparentna javna nabava
strategija razvoja
strategija upravljanja imovinom
zazeli naslovna
wifi4eu
groblje
turistička zajednica
izbori
predskola pcelice