Završna javna tribina projekta “ZAŽELI za Općinu Bosiljevo” – faza II

Dana 29. lipnja 2022. godine održana je završna javna tribina projekta “ZAŽELI za Općinu Bosiljevo”. U prekrasnom ambijentu obnovljenog lovačkog doma “Družac” okupili su se sudionici projekta i drugi uzvanici na predstavljanju rezultata projekta. Na tribini su nazočili i partneri projekta, predstavnice HZZ – Područni ured Karlovac: predstojnica Ivana Mehle i Anita Moguš te ravnateljica Vesna Seljan Milčić iz Centra za socijalnu skrb Duga Resa. Načelnik Općine Bosiljevo g. Josip Kasun uvodno je pričao o potrebama za uslugom koja se pruža starim i nemoćnim osobama na području naše općine, o pozitivnom financijskom učinku projekta kroz plaće žena i korist od usluge i higijenskih potrepština koje prime korisnici. Naveo je kako se Općina Bosiljevo prijavila na javni poziv III faze projekta Zaželi u trajanju od pola godine te da se očekuje pozitivni ishod prijave i skori povratak žena na radna mjesta.

Voditeljica projekta Martina Zorko predstavila je rezultate projekta odnosno ostvarene zadane ciljeve. U projektu je sudjelovala 71 osoba starije životne dobi kojoj je pružena pomoć u njenom domu obzirom na individualne potrebe korisnika i u dogovoru sa zaposlenom ženom koja je korisnicima na usluzi. Na projektu je radilo 10 žena i voditeljica projekta. Najveći broj korisnika, njih 31 nalazi se u životnoj dobi u rasponu od 76 do 85 godina, a njih 7 u dobi iznad 90 godina. Ove brojke govore o korisnicima starije životne dobi kojima je zaista potrebna tuđa pomoć. Svaki mjesec korisnicima je podijeljen paket higijenskih potrepština u vrijednosti 50,00 kn. Projektom je omogućeno osposobljavanje koje je provelo Pučko otvoreno učilište POUKA u Karlovcu. Svih 10 žena je osposobljeno za jednostavne poslove u zanimanju kuhar. Dobiveno znanje će im koristiti u daljnjem radu. Na kraju prezentacije za riječ se javila predstojnica HZZ – Područni ured Karlovac Ivana Mehle i pohvalila uspješnu provedbu projekta.

Javnoj tribini je prisustvalo osamdesetak osoba. Njima je podijeljen promotivni materijal s ciljem promocije projekta. Nakon završetka službenog dijela javne tribine poslužen je catering uz nastavak druženja.

Projekt je financiran 100% nepovratnim sredstvima iz Europskog Socijalnog fonda u vrijednosti od 926.050,00 kn.

Trajanje projekta je od 26.02.2021. do 26.08.2022. godine.

Link promotivnog letka može se preuzeti ovdje.

savjetovanje s javnošću
itransparentnost-1.jpg
transparentna javna nabava
strategija razvoja
strategija upravljanja imovinom
zaželi
wifi4eu
groblje
turistička zajednica
katastar
izbori
dv pčelice