Udruga umirovljenika Prikuplje u „Šoli zdravja“

Dio članova Udruge umirovljenika „Prikuplje“ uključen je, od 21.8.2017.god., u aktivnosti nevladine organizacije Društvo Šola zdravja, iz Slovenije, a aktivnosti se sastoje od rekreativno/zdravstvenih vježbi, u trajanju od 30 minuta, svaki dan od ponedjeljka do petka.

Obzirom da živimo na granici sa Slovenijom postoje mnogi privatni i poslovni kontakti između ljudi sa obje strane rijeke Kupe. Tako je i krenula inicijativa da im se pridružimo u njihovom velikom projektu Šola zdravja. Prihvatili su nas i uveli u taj projekt.

Na sva druženja/događanja pozivaju nas i predstavljaju kao članove grupe Šole zdravja Pribanjci iz Hrvaške. U neformalnim razgovorima i druženjima oslovljavaju nas „brati Hrvati“.

Dana 2.9.2023.god. u mjestu Vinica, na lijevoj obali rijeke Kupe, održan je veliki skup svih grupa s područja Slovenije i naše grupe iz Hrvatske.

Skupu je nazočilo više od 1700 članova Društva. Nakon pozdravnog govora održana je zajednička vježba, priređena je zakuska i veselo druženje uz glazbu.

 

 

Udruga umirovljenika “Prikuplje“,

Josip Boljkovac, tajnik

 

enovorođenče
savjetovanje s javnošću
itransparentnost-1.jpg
transparentna javna nabava
strategija razvoja
strategija upravljanja imovinom
zaželi
wifi4eu
groblje
turistička zajednica
katastar
izbori
predskola pcelice